Red Full Aroma

Amphora Red

This is the most popular aromatic version of Amphora. It’s a subtle mixture of the fragrances of oranges, raspberries and flowers.

Zemlja porijekla: Nizozemska
Sastav: cavendish
Jakost: 3/5
Oblik: trakice
Pakiranje: vrećica od 50g

Teško da ću moći biti objektivan kada je u pitanju ovaj duhan. Naime, Amphora me vraća u neko drugo vrijeme kada se teško dolazilo do duhana, kombiniralo se sa svim i svačim, a upravo ovu “crvenu” Amphoru mi je redovno donosio iz Italije moj susjed, sad nažalost pokojni g. Carnelutti, i taj dan kada bi stigla vrećica Amphore bio je pučko veselje!

No, bilo kako bilo probat ću biti objekivan. U vrijeme kada sam ju ja dobivao na poklon proizvodila ju je tvrtka Douwe Egberts, a sada na vrećici vidim da je proizvođač Van Neele.  Sam duhan mi se čini da je ostao isti – to je bogati, aromatični cavendish, a prvo kad se otvori vrećica osjeti se intenzivni miris čokolade i nešto manje intezivan miris suhih smokava koji ostaju prisutni cijelo vrijeme pušenja. Negdje pri polovici lule počinje prevladavati burley kojeg očito dosta ima u mješavini pripremanoj za cavendish, no postoji i jedna “voćna” nota koju je teško odrediti, možda neki lješnjak… Osjećaju se tu i prizvuci orijentalnih duhana, ali tek negdje “pri vrhu ljestvice” i naravno virginija koja cijeloj mješavini daje “tijelo” i na određeni je način od početka do kraja pušenja drži glavnu riječ.

Nije to lagani duhan. To je lijepa, zaokružena mješavina, cavendish, ne “ujeda” za jezik, no ako ste nepažljivi riskirate “nikotinski udar”! Inače, duhan izgara krasno i ravnomjerno, bez problema se održava žar i ostaje samo mala hrpica bijelog pepela. U ustima poslije pušenja dugo ostaje njegova aroma, aroma čokolade, suhih smokava i lješnjaka…

Ocjena 4,5/5 (ovih 0,5 za “kolačiće Madeleine”!)

bayro

Oglasi


Brojač lulaša i budućih lulaša

  • 80,692 zainteresiranih

Podijelite ovu stranicu

Bookmark and Share

Oglasi

%d bloggers like this: