Da Vinci

Dan Da Vinci

A delightful blend of light Virginia grades combined with Black Cavendish. Infused with Tuscan red wine, this blend has a pleasant aroma.

Zemlja porijekla: Njemačka
Sastav: black cavendish, virginija
Jakost: 2/5
Oblik: trakice
Pakiranje: vrećica / limenka od 50g
Mjesto kupnje: Smokingpipes

Nisam bez veze započeo ovu svoju pisaniju sa “Da Vinci Dan Tobacco”, budući da duhan istoga imena proizvode i “Cornell & Diehl”. Zato je i slikica gore, radi lakše identifikacije. Jako mi se dopao room note, bolje reći Korzo note – bio je bogat, aromatičan, ali ne i naporan. Kasnije sam probao još jednu lulu od frenda i bio mi je još bolji… No, da ne ne duljim, posljednji put u Grazu kupio sam vrećicu tog duhana i držao je na stolu. Pušio sam latakie i tako sam ja gledao vrećicu, a vrećica mene…

Pred nekih tjedan dana, kad već sam bio sit svih mogućih latakia i Ćelavih profesora, odlučio sam se i otvorio ga… Prvo – miris; nešto između burbona, laganog cavendisha i nečeg kiselkastog, ali ugodno kiselkastog…No o tome kasnije. Duhan krasno krupno rezan, vidi se zlatna virginija, burley i cavendish… Dakle, duhan se odlično puši, pravi, zreli desertni aromatik, ali odmah da naglasim, ne prejaki aromatik, nego recimo aromatik koji dobro ide uz poslijepodnevni čaj… Naravno da je u tom duhanu i umjetne arome, ali vrlo umjereno i podnošljivo, tako da niti najveći protivnici aromatika neće morati soliti lulu poslije uživanja u ovom duhanu.

Inače, ona kiselkasta nota koju sam ranije spominjao, doista daje “retrogusto” chiantija i taj se osjeća cijelo vrijeme pušenja na nepcu i jeziku uz laganu ali primjetnu aromu dobrog viskija. Doduše sumnjam da je taj duhan odležao na chiantiju sa “Colli Senesi” kao što sugerira natpis na vrećici, prije je to danska alkemija, ali vrlo diskretna i ukusna… Duhan dobro sagorijeva i razvija odličan hladan dim…

Kao kuriozitet – naš Herr Dreier ga prodaje kao “mein tobak #2” u vrećicama od 100 grama za 14 eura, a vrećica originala od 50 grama je 8 eura.

Preporuka – prije pušenja pripremite još jednu lulu, jer će vas mamiti – još, još. Najbolje među aromaticima koje sam pušio zadnjih desetak godina. Za svaku preporuku… Jedino cijena – ali ne može se uvijek imati sve!

Ocjena 5/5

bayro

Oglasi


Brojač lulaša i budućih lulaša

  • 80,692 zainteresiranih

Podijelite ovu stranicu

Bookmark and Share

Oglasi

%d bloggers like this: