Balkan Mixture

 Erinmore Balkan Mixture

A mellow and delicate flavor providing a satisfying smoke. Orientals, bright Virginias, and Latakia leaf give a nice cool smoke.

Zemlja porijekla: Engleska
Sastav: virginija, latakija, orijental
Jakost: 3/5
Oblik: trakice
Pakiranje: limenka od 50g
Mjesto kupnje: Herr Dreier, Graz

Pre cca. mjesec dana kupio sam piksnu ovog duhana zajedno sa ostalim delicijama. Napravio sam jedno grešku, pa sam isprobao ovaj duhan nakon euforije sa Londoncem i Balkancem od Staneka i nije mi baš sjeo na prvu lulu. Pre dva dana opet sakupio odlučnost, da ga malo isprobam. Neznam baš objasniti ali kao da pušim drugi duhan. Za nijansu se osušio i izgleda, da je baš sad u fazi dealne vlažnosti/suhosti. Možda mi je trebal i da se navknem na orient, da budem spreman za ovaj blend.

Nisam još pušio EMP, ali na Tobacco reviews ga uspoređuju sa njim, samo pišu da je jači. Na žalost, nisam od onih koji prepoznaju svakakve okuse, pa če netko drugi, nadam se, napisat o okusima više. Moje se svodi na paše li opa dobro – ide u rotaciju. Ovaj svakako ide u rotaciju. Cjena od 7,80 € 50g-piksna čini mi se jako pristojna.

Ako imate priliku kušajte, dajte mu i drugu pa treču priliku, ako bude potrebno.

Lenko Smrk

Erinmore Flake

Erinmore Flake

The Leaf tobaccos for Erinmore are selected from only premium tobacco growing regions of the world. The blend consists of mature Virginia, mellow Burley and sweet dark air-cured tobaccos. It is pressed into cakes, aged and cut into slices providing a mellow and cool smoke with flowery and fruity note.

Zemlja porijekla: Engleska
Sastav: burley, virginija
Jakost: 3/5
Oblik: flake
Pakiranje: limenka od 50g
Mjesto kupnje: 4noggins

Uzeo sam 100g ovog duhana kod Richa iako o njemu nisam ništa čitao,čisto intuitivno. Ispao je pun pogodak. Kad se otvori limenka sobu ispuni miris voćnih nota. Pošto flake najradije pušim u komadu, samo presavinem listiće i napunim lulu, oduševilo me da duhan nije prevlažan niti masan kao Stonehaven pa se lagano pali i lijepo gori.

Aroma kod pušenja je kao i kod otvaranja pikse, osjeća se med, višnja i na trenutke malina i smokva. Pošto je duhan do mene stigao savršene vlažnosti, izgara ravnomjerno i aroma je trajna od početka do kraja lule bez taloga na dnu. Čisti užitak pušenja. Za kraj, cijena kod 4nogginsa je 12.40$-100g.

Ako vam se svidio Stoneheaven, ovaj duhan toplo preporučujem.

Ocjena: 4.5/5

Hole

Oglasi


Brojač lulaša i budućih lulaša

  • 80,692 zainteresiranih

Podijelite ovu stranicu

Bookmark and Share

Oglasi

%d bloggers like this: