Admiralty

H&H Admiralty

A variety of Virginias for sweetness and spice, with enough Oriental to add to the brightness of the flavor and aroma, plus a healthy amount of a few types of Latakia. Admiralty is perfect for an early evening pipe with and after-dinner beverage.

Zemlja porijekla: Amerika
Sastav: virginija, latakija, orijental
Jakost: 3/5
Oblik: trakice
Pakiranje: limenka 1.5 unca
Mjesto kupnje: Smokingpipes

Izuzetno prijatno iznenađenje koje je priredio g. Russ Ouellette! Duvan koji me je očarao i preti da zauzme svoje stalno mesto u rotaciji. Dobar i kao prvi jutarnji, celodnevni ili večernji. Latakije ima toliko da se vrlo pristojno oseti, ali ne i da pokrije ostale ukuse duvana u mešavini. Duvan ima neku jačinu, ali ne veliku i ne postaje naporan. Blago drvenast, slankast i osvežavajuć. Nema arome koje odvlače pažnju. Odličan uz belo vino. Roomnote – sasvim podnošljiv.

Da li zbog naziva, ali zaista sam sve vreme osećao blizinu mora i skoro da sam sebe video u teget trenchcoat-u na palubi nekog drvenjaka okruženog mokrim užadima i palamarima… Ovako nešto je zasigurno pušio Joshua Slocum, ili Fitzroy na Beagle-u dok je vozikao Darwina po morskim vukojebinama…

Ocjena: 4.95/5

Beluga

Classic Burley Kake

H&H Classic Burley Kake

Using Tennessee and Kentucky Burleys and a bit of mature red Virginias, this sliced cake tobacco is a traditional American style blend with the flavor of cocoa, rum and a hint of anise.

Zemlja porijekla: Amerika
Sastav: burley, kentucky, virginija
Jakost: 2/5
Oblik: krumble kake
Pakiranje: limenka 1.5 unca
Mjesto kupnje: Smokingpipes

Evo duhana koji ja pušim kada se zaželim cimeta, božićnih kolača i kuhanog vina.

Prirodni aromatik, meni je sasvim pristojan. Ima slatkasti miris i okus burllija, s malo virginije.
Vrlo je prihvatljiv okolini i sasvim ok za pušača. a bez dodatnih aroma…

Davorin

Larry’s Blend

H&H Larrys Blend

Larry Loerzel, one of our regular store customers, and connoisseur of English/Balkan blends had tried Ten to Midnight, and although he liked it, he was looking for something a little fuller and different. Based on his preference, we blended a full, traditional Balkan using Orientals that were more buttery and amped-up the Latakia. This blend is now a big hit among our full-bodied English fans; a cool-smoking, very rich mixture.

Zemlja porijekla: Amerika
Sastav: virginija, latakija, orijental
Jakost: 4/5
Način rezanja: trakice
Pakiranje: limenka 1.5 i 8 unca
Mjesto kupnje: Smokingpipes

Dobio sam ovaj duhan na probu i toliko me oduševio da sam u sljedećoj narudžbi od Richa odmah uzeo osam unci. Radi se o pravoj engleskoj latakijskoj mješavini, dorađenoj i savršeno uravnoteženoj. Naravno da je latakija prisutna u dosta visokom omjeru – ja ga ovako uz pomoć nosa procjenjujem na najmanje 30 posto, ali se osjeća i prisutnost orijentalnih duhana i crvene virginije.

Sam duhan je krupno rezan – naročito virginija koja djeluje čak kao da je “trgana” što doprinosi tome da mješavina lagano sagorijeva i daje hladan, pun, aromatičan dim. Puši se odlično – ne mijenja okus od početka do kraja, s tim da se negdje poslije prve trećine počinje osjećati jedna blaga, slatkasta nota, vjerojatno od crvene virginije.

Ovu bih mješavinu nazvao “grom”! naravno ne zbog snage – nema tu nikakvoj ujedanja za jezik i sličnih neugodnih iznenađenja, već zbog arome. Nije to “grom” u smislu “Billy Buda”! Malo me podsjeća na Buterin “Pelikan”, samo je aroma još intenzivnija! Preporučio bih ga za večernje uživanje, no može se pušiti i kao jutarnji duhan, bez imalo sustezanja.

Ipak, preporučio bih ga lulašima sa malo duljim stažem – mladim lulašima i početnicima bih savjetovao da sa njim malo sačekaju, pa da probaju kasnije kad izgrade svoj ukus!

Što se tiče sagorijevanja – sagorijeva savršeno – na dnu ostaje samo hrpica bijelog pepela. I posljednje ali ne i najmanje važno – ne “zagađuje” lulu što se znade dogoditi kod nekih latakijskih mješavina, budući da je latakija dosta “masan” duhan.

Ocjena: 4/5

bayro

Oglasi


Brojač lulaša i budućih lulaša

  • 80,692 zainteresiranih

Podijelite ovu stranicu

Bookmark and Share

Oglasi

%d bloggers like this: