No.52 Ultimate English

Newminster - Ultimate english

This blend, with it’s high Latakia content, has a “smokiness” to the taste and, combined with some excellent Virginias from the USA and the finest Oriental out of Turkey, makes this a very satisfying smoke.

Zemlja porijekla: Danska
Sastav: virginija, orijental, latakija
Jakost: 2/5
Oblik: trakice
Pakiranje: rinfuza
Mjesto kupnje: Smokingpipes

Stokkebye-Villiger je prošle godine izbacio na tržište cijelu seriju novih duhana pod brendom Newminster. Riječ je o dvadesetak blendova koji se proizvode u MacBarenovoj tvornici u Danskoj. Ima tu engleza, aromatika i cavendisha. Sigurno ću naručiti još nešto za probu.

Na slici se može vidjeti da je Ultimate English vizualno vrlo privlačan. Duhan je u obliku sitnih rezanaca, primjerene vlažnosti i trenutno spreman za pušenje. Lišće je sasvim solidne kvalitete i vrlo lako se puni.

Nema apsolutno nikakvih problema s paljenjem, održavanjem gorenja kao ni s ugrizima bilo kakve vrste.

Naslov je zavaravajući, kao i mnogi drugi u svijetu duhana. Nema tu ništa ultimativno i ovo je daleko od najboljeg engleza. Ne obazirite se na opis „Ultimativca“ na Smokingpipesu, a posebice ne na Tobaccoreviewsu jer to što oni pišu je kilometrima daleko od istine. Iako je vidljivo da tu ima dosta latakije, ona nikako ne vlada okusom. Svakako se osjeti, ali kao da je riječ o nekoj slabijoj latakiji. Nije to latakija iz Larry’s blenda. Oriental je taj koji igra glavnu ulogu u ovoj mješavini jer daje sebi svojstvene note slatkoće i lješnjaka i to je sjajna aroma na jeziku. Ovo vrlo lako može biti cjelodnevni duhan jer nije prejak ni prezahtjevan.

Prva lula mi je bila vrlo ukusna. Lagani englez u kojem prevladava oriental sa svojim čarima. Međutim, pokazalo se da su naredne lule aromom bile dosta slabije. Na to je sigurno utjecalo to što sam pušio 965-icu i Billy Buda tokom dana pa kad god bih ponovno zapalio ”Ultimativca” nešto je nedostajalo.

Kratko rečeno, duhan je fin, ali prilično slab. Naviknuo sam se na duhane poput 965-ice i EMP-a koji su puni arome i intenzivnog okusa pa se ispostavilo da mi ovo nije dovoljno. Smatram da bi ovo bio sjajan početak za nekoga tko tek ulazi u svijet engleza. Unca je $2,75 i to je svakako plus.

Ocjena: 2.5/5

abudimir

Oglasi


Brojač lulaša i budućih lulaša

  • 80,692 zainteresiranih

Podijelite ovu stranicu

Bookmark and Share

Oglasi

%d bloggers like this: