Golden Sliced

Orlik Golden Sliced

A blend of golden, fully ripe Virginia and a little Perique. Naturally sweet.

Zemlja porijekla: Danska
Sastav: virginija, perique
Jakost: 2/5
Oblik: flake
Pakiranje: limenka 50g / 100g
Mjesto kupnje: Smokingpipes

Evo moran priznat da me prva lula ovog duhana nije ni malo uzbudila ni oduševila, pre ravno… Nešto slično se desilo i sa drugon, medjutin treća šansa mi je malo probudila osjetila.

Prvo šta me oduševilo je da ne ujeda jezik ni malo samo malo peckanje koje dođe baš kao dobar začin, dakle ugodno peckanje, u stvari prije bi reka gorkasto al fino gorkasto. Drugo šta me oduševilo je to da izvrsno i postojano gori u luli, evo ja ga upravo dimin u DMP brodiću, a svi znamo koliko su robustne Davorinove lule i nije se niti jednom ugasija! Dakle dva početna paljenja i to je to dimi već više od pola sata, a ostavlja samo fini bijeli pepel….

S obziron da se radi o flake duhanu ja san ga izmrvija prije punjenja i očito se pokazalo kao odlično, i naravno napunija san mekano kako i priliči flakeovima, bez obzira šta san ga razmrvija prije.

Okus… hm… s obziron da san ljubitelj engleza moran priznat da me ne oduševljavaju virginijske mišavine jer za moj ukus nemaju mi dovoljnu punoću. Al to san ja… Nisan baš ni kompetentan da komentiran virginije jer ih neman običaj dimit… al eto možda baš nekom sličnom sebi približno dočaran ukuse.

U početku je slatkasto travnat okus poprilično ravan al kako ide prema drugoj polovici tako dobiva na punoći i podsjeća me na tamnu čokoladu sa prženin lješnjacima tamo negdi u pozadini. I kako se bliži dnu žarnice tako ta čokolada dolazi sve više do izražaja, čak karamelasto ako puštan dim kroz nos… moran priznat, odličan ukus! Završi sa finin pepelon i ne masti lulu. Room note – ugodan, ne nametljiv.

Na kraju bi doda da me zapravo oduševilo to šta san se treba skoncentrirat da bi izvuka okuse šta me dovelo do nirvane i prave uživancije, možda je u tome čar tih virginijskih mješavina jer ako je pustin da gori po svoju bit će zapravo previše ravna.
Definitivno me navelo da počnen više istraživat po virginijama, bravo Orlik!

Marin Split

Oglasi


Brojač lulaša i budućih lulaša

  • 80,692 zainteresiranih

Podijelite ovu stranicu

Bookmark and Share

Oglasi

%d bloggers like this: