English Oriental Supreme

PS English OS

This classic blend brings together the finest mellow Georgian Virginias, Black Cavendish, Mexican Burleys and Cyprus Latakia, while evoking an exotic flair uniquely its own.

Zemlja porijekla: Danska
Sastav: burley, crni cavendish, virginija, latakija
Jakost: 2/5
Oblik: trakice
Pakiranje: rinfuza
Mjesto kupnje: Smokingpipes

Pri otvaranju vrećice osjeti se blagi miris latakije i slatkasta nota cavendisha. Sve u svemu veoma ugodan prizor za čuti i vidjeti. Duhan je obliku sitnijih rezanaca, savršene vlažnosti i neupitne kvalitete kao što se može vidjeti na slici.

Lula se veoma lako puni, pripaljuje i puši do samog kraja. Ne grize za jezik, lijepo gori i ne ostavlja nikakvu gorčinu u ustima niti u samoj luli.

Toliko o tehničkoj strani ovog duhana. Prijeđimo na subjektivni doživljaj.

U opisu duhana, konkretno već u samom naslovu, čovjeka se navodi na to da će lulu napuniti jednim superiornim englezom u kojem prevladava oriental, inače razlog zbog kojeg sam ga ja kupio. Na žalost, nije istina.

Okus je prilično ravan, bez zadivljujuće palete okusa koju natpis na pakiranju obećava isporučiti. Ovaj duhan nipošto nije bezukusan niti loš, jednostavno nema kompleksnosti koju bi čovjek očekivao od takve vrste duhana. Kroz cijelu lulu, provlači se blagi okus latakije umotan u slatkasti cavendish i da je to stavljeno u opis, bilo bi to veoma uspješno odrađeno. Međutim, ništa se u njemu ne ističe da bi ga čovjek želio pušiti na redovnoj bazi osim te jednostavnosti koja nije primjerena jednom duhanu koji ima oriental u nazivu. Ako nešto radite, npr. ormarić za lule, čitate i treba vam duhan koji vam neće odvući pažnju i dekoncentrirati vas, onda je ovo za vas.

Ovaj duhan definitivno nije za mene, što ne znači da neće biti za nekog drugog. Blagi duhan s ugodnim mirisom, ali ako tražite oriental, radije uzmite McConnella ili nastavite potragu.

Ocjena: 2/5

abudimir

Oglasi


Brojač lulaša i budućih lulaša

  • 80,692 zainteresiranih

Podijelite ovu stranicu

Bookmark and Share

Oglasi

%d bloggers like this: