Black Mallory

RAT black mallory

The basic tobaccos are broadly akin to those of Red Rapparee. Carefully apportioning of the quantities of seasoning leaf brings about a dark full-bodied mixture. A notable tobacco.

Zemlja porijekla: Škotska
Sastav: black cavendish, virginija, latakija, orijental
Jakost: 3/5
Oblik: trakice
Pakiranje: limenka 50g / 100g
Mjesto kupnje: 4noggins

Radi se o bogatom, aromatičnom duhanu koji bez obzira na latakiu koja se osjeća, razvija bogat, pun, rekao bih, slatkast okus. To je mješavina virginije, latakije i crnog cavendisha koji mu daje tu jednu tamnu, gustu, slatku notu. Duhan je odlično izbalansiran i svakako se radi o “večernjem duhanu”. Osjećaju se tzv. orijentalni duhani koji mu daju stanovitu oštrinu, prije bih rekao prodornost, ali ne u smislu da “grize jezik”.

Ja bih ga okarakterizirao kao neku “kariku koja nedostaje” između aromatičnih duhana (ne u danskom smislu naravno, već prirodno aromatičnih) i engleskih duhana. Sinoć mi je uz čaj tako dobro legao da sam dvije lule ovog odličnog duhana popušio i što sam ga više pušio, bio mi je bolji. No, kao i većinu ostalih Rattrayevih duhana treba ga ostaviti dan-dva da se osuši, jer je duhan u limenci od 100 g dosta vlažan, pa se tek nakon nekoliko dana osuši na pravu mjeru i tek tada razvija svoju pravu bogatu aromu.

Ocjena 4,8/5

Bayro

Marlin Flake

RAT Marlin Flake

A companion to Old Gowrie. A shade darker, different aroma, but otherwise a tobacco in the same tradition.

Zemlja porijekla: Škotska
Sastav: black cavendish, virginija, perique
Jakost: 3/5
Oblik: flake
Pakiranje: limenka 50g / 100g
Mjesto kupnje: Smokingpipes

U piksni oko 30×4 cm dugi pasovi ovog duhana i skoro isti je kao Mcconell Scottish cake možda malo punijeg okusa.Pa kako ne bi bilo tako jer proizvodnju oba duhana danas potpisuje ista firma.

Ovaj duhan ne možeš da naseckaš na flakove jer se raspadne kad ga režeš tako da ga treba smrviti i malo posušiti. Gori lijepo do bijelog pepela, okus je sladak ,čokoladast sa malo okusa po nešto kao rum i perique spicines i zingom(spominje me na nešto vrlo slatko -Bandidos ice kad dođe na plumbu na zubima).

Dobar je to duhan za one koji oče preči sa aromatika na virginiju ili uživati u virginiji sa još nešto jer ima dosta sladkast okus i ne grize za jezik AKO ne žurite sa pušenjem. Tada zna gristi i izgubi svoj sladak i pun okus.

Milo

Oglasi


Brojač lulaša i budućih lulaša

  • 80,692 zainteresiranih

Podijelite ovu stranicu

Bookmark and Share

Oglasi

%d bloggers like this: