Special Cavendish

Troost Special Cavendish

Zemlja porijekla: Nizozemska
Sastav: cavendish, black cavendish
Jakost: 2/5
Oblik: grubo rezan
Pakiranje: vrećica 50g
Mjesto kupnje: Smokingpipes

Ovo je bio jedan od prvih cavendisha koje sam pušio. Nekad mi se jako sviđao, no iskreno, bojao sam se da poslije svih tih silnih godina i popušenih duhana ne bude potpuno razočaranje kao recimo “Captain Black”. No na sreću, nije ispalo tako.

Sama vrećica je zanimljiva – na slici se nalazi dobrodušni debeljko koji nesretniku na “stupu srama” (scaffolds” u originalu, jer je unutra nekad bila i neka pričica o Troostu koje sada više nažalost nema) daje dim iz glinene lule da mu malo muke olakša. No, dosta povijesti i mojih pričica, ajmo mi na duhan.

Troost je odličan nizozemski cavendish u pravom smislu te riječi. Kad se otvori aluminijska vrećica, koja uzgred budi rečeno jako dobro čuva aromu duhana, jer je do mene došao već otvoren, osjeti se miris sušenih šljiva, ne tako intenzivan kao kod Mac Barenovog “Plumcakea” ali se osjeti. Sam duhan je “ready rubbed” dakle već istrgan cavendish spremljen za punjenje. Kad ga pripalite, osjeća se miris čokolade i lješnjaka, ne toliko kod pušenja, nego kao “aftertaste” ili “retrogusto”, no nije niti napastan niti kvari izvornu aromu burleya i virginije. Taj okus ostaje konstantan do konca pušenja, duhan je “mekan” i “sladak” i s njim ne riskirate da će vas najuriti iz društva.

Room note je izvanredan, i što je za cavendishe inače neuobičajeno, gori ravnomjerno i konstantno do kraja, tako da na koncu ostane samo hrpica bijelog pepela. Dakle, ako naletite negdje na Troost – kupite ga! Nećete požaliti, naročito ljubitelji aromatičnih mješavina!

Bayro

Oglasi


Brojač lulaša i budućih lulaša

  • 80,692 zainteresiranih

Podijelite ovu stranicu

Bookmark and Share

Oglasi

%d bloggers like this: