English Chocolate

Two Friends - English Chocollate

We begin with the finest Virginias and just enough Latakia to provide the taste that so many crave then press it to marry the flavors. We then tumble it out to a broken flake for easy packing and add just a touch of chocolate to awaken the senses. The end result is a blend that satisfies all day for a walk through the Dales yet is welcome in the drawing room in the evenings thanks to a warm chocolate aroma.

Zemlja porijekla: Amerika
Sastav: virginija, latakija
Jakost: 3/5
Oblik: lomljeni flake
Pakiranje: limenka od 2 unce
Mjesto kupnje: Smokingpipes

Dva prijatelja su se našla na piću i zapalila lulu. Puno dima, puno riječi, teme su se kretale u svim pravcima. Jedan je pričao o vožnji „Orient Expressom“, a drugi je komentirao „Malteškog sokola“. Nakon izvjesnog vremena, počele su padati primjedbe i prijedlozi kako upotpuniti doživljaj duhana koji se prezentiraju ljubiteljima dima lule.

Craig Tarler & Gregory Pease odlučili su se poigrati i napraviti nekoliko zajedničkih mješavina od kojih ću jednu obraditi u narednim redovima.

Duhan dolazi u obliku lomljenog flake-a. Vlažnost je idealna, a kvaliteta lišća na razini koja se očekuje od ovakvog dvojca. Mješavinu proizvodi Cornell&Diehl.

Za aromu su odabrali čokoladu i kakao od kojih jedino ovaj potonji dolazi do izražaja. Riječ je o izuzetno kvalitetnoj aromi kakva se ne sreće kod drugih duhana koji se deklariraju kao čokoladni. Miris u limenci podsjeća na fini čokoladni liker.

Ova mješavina je imala sve predispozicije da bude sjajna, ali što se dogodilo? Dogodio se kakao čija je aroma dobro pogođena, čak i predobro.

Duhan je srednje jakosti i može se pušiti u bilo koje doba dana. Predstavu predvode virginija i kakao koji je vrlo suptilan, a latakija se pojavljuje u sporednoj ulozi. Potrebno je biti koncentriran jer virginija kažnjava nepažljive gledatelje, a kakao izbacuje gorku notu koja se može usporediti s pravom čokoladom bez šećera. Naziv je English Chocolate, ali nije u pitanju čokolada nego kakaovac tako da nemojte očekivati slatku latakiju. Upravo je taj kakaovac i gorčina koju ostavlja u ustima ono što mi ne odgovara kod ovog duhana.

Dovršit ću ovu limenku, ali neću više naručivati ovaj duhan. Ideja je bila dobra i duhan svakako vrijedi probati, ali očekivao sam bolju izvedbu dvojice prijatelja.

Ocjena: 2.5/5

abudimir

Oglasi


Brojač lulaša i budućih lulaša

  • 80,692 zainteresiranih

Podijelite ovu stranicu

Bookmark and Share

Oglasi

%d bloggers like this: