1864 Perfect Mixture

Larsen 1864

Consists of carefully selected Virginia tobaccos from the best tobacco fields on three continents. The balanced Virginia tobaccos are blended with fermented Black Cavendish and premium Burly from the USA, Malawi and Mexico.

Zemlja porijekla: Danska
Sastav: burley, black cavendish, virginija
Jakost: 2/5
Oblik: grubo rezan
Pakiranje: limenka 100g
Mjesto kupnje: Smokingpipes

Dobar je jer nije onaj sladak okusa po miljun voča,kojeg sam se bojao jer piše da ima dodanu narančinu aromu. Svakako znaš da pušiš duhan i samo u pozadini mijenjaju se sladkasti okusi koji ostaju u pozadini.

Tri puta me pozitivno presenetio ,jer je bio okus kao da jedem Jaffa keksove mljac,mljac Inače, vrlo sliči na Old fashioned ali Old fashioned više miriše i ima okusa na lješnake nego 1864.

Milo

Black Diamond

Larsen black diamond

A Black Cavendish with a brilliant, mild flavour. The best from Burley, Virginia and Orient Blattgut, specially broadly cut. A Black Cavendish, for a long time matured and black tobacco diamonds loosely pressed, provides for brilliant, mild flavour.

Zemlja porijekla: Danska
Sastav: burley, black cavendish, virginija, orijental
Jakost: 2/5
Oblik: grubo rezan
Pakiranje: limenka 100g
Mjesto kupnje: Dan Pipe Shop
Napomena: ovaj duhan je prije proizvodio Stanwell, a sada ga po licenci proizvodi Larsen.

Dakle radi se o duhanu koji je Stanwell napravio kao neku svoju jubilarnu seriju, iako nisam uspio prokljuviti koja firma ga za Stanwell radi, ali za pretpostaviti je da je to neka danska firma.

Sam duhan je pakiran u vrlo elegantnoj crnoj kutiji od 100 grama i kad se kutija otvori osjeti se opojni miris Burleya i Cavendisha. Sam duhan izgleda prekrasno – široko rezan, sa velikim komadima burleya, stječe se dojam da je trgan, a ne rezan. Toliko o izgledu.

Kod pušenja razvija prekrasnu prirodnu aromu dobivenu blendiranjem Burleya po mom mišljenju dva puta “pečenog” cavendisha, i sasvim malo orijentalnih duhana da pojača “tijelo”, tako da je aroma gusta i “mekana”, ni spomena o tome da bi ujedao za jezik. Ipak oprez – to je duhan za malo iskusnije pušače, jer iako dobro gori i sagorijeva može se dogoditi da burley sagori ranije, pa se lula može ugasiti. No kod pravilnog punjenja i normalnog pušenja, taj problem nestaje. Inače duhan (ako se pravilno i pametno napuni – naravno), izgara ravnomjerno i lijepo, tako da na koncu ostane tek hrpica bijelog pepela. Kod pušenja razvija usudio bih se kazati – opojnu i bogatu aromu.

Uglavnom prevladavaju voćne arome – zelene jabuke i breskve, a taj se okus zadržava i dugo nakon pušenja, “retrogusto” na nepcu vas mami da zapalite još jednu lulu ovog odličnog duhana! Osvježenje poslije svih onih silnih latakia – cavenidish i burley u savršenoj harmoniji, vidi se da je pažljivo i sa guštom rađen – aroma dobivena isključivo blendiranjem, a ne mahnitim aromatiziranjem.

I na koncu – cijena. Davorin je kazao da ga je platio 22 eura za 100 grama, a i po raznim internetskim stranicama se cijena kreće u tim granicama možda negdje euro jeftiniji, a negdje jedan euro skuplji.

Jedina zamjerka je cijena, da ga pakira 4noggins, sigurno bi bio za 5 do 7 eura jeftiniji, koliko sigurno od cijene odlazi na šminkersku kutiju. Samo zbog cijene, ocjena nije čista petica!

Ocjena 4,7/5

Bayro

Limited Edition 2011

Larsen Limited Edition 2011

This year W.O. Larsen brings you a blend with a round balanced taste. Edition 2011 is made from Black Cavendish, ripe Virginia and a small amount of broad cut bright Virginia tobaccos. These tobaccos are gathered from Brazil, Argentina, USA and Zambia. Edition 2011 has a delicate sweet vanilla and fruity flavor enhancing the blend.

Zemlja porijekla: Danska
Sastav: black cavendish, virginija
Jakost: 3/5
Oblik: trakice
Pakiranje: limenka 100g

Aroma duhana je jednaka kao kod Radfords Sunday’s Fantasy – potvrdila moja žena. Htio sam ga pojesti sa vilicom kad sam se sjetijo da je to duhan i stavlja se u lulu. Kad sam ga pripalio sljedilo je razočaranje. U ustima imao sam presladak okus a usta mi vuklo skupa kao da jedem nezrijele kruške. Na srečo ovaj okus izgine nakon pet dimova i ostvari se sladko-kiseli okus po citrusima koji se sa pušenjem pretvara u karamelni okus sa pridihom vanilije koji traje do kraja. Ali iznenađenje dođe na kraju kad prestaneš pušiti i u ustima ostane ti sladkast okus daleko od okusa po duhanu.

Ovaj duhan preporučujem onima kojima se čini Radfords Sunday Fantasy bez dubine.

Milo

Old Fashioned

Larsen Old Fashioned

A blend of Virginia and Burley leaf that has been selected from the best tobacco fields in the world. No effort has been spared as one part of the blend has been pressed into cakes and aged, while the other part is finished in different cuts. Finally the different parts are blended and top flavored by hand.

Zemlja porijekla: Danska
Sastav: burley, virginija
Jakost: 3/5
Oblik: trakice
Pakiranje: limenka 100g
Mjesto kupnje: 4noggins

Većina smatra taj duhan aromatikom, jer je iz Larsenove Luxury Edition serije koja je zamišljena kao serija vrhunskih aromatika (Signature, 1864) što oni fakat i jesu, ali ja taj duhan ne bi svrstao u aromatike. Iako piše da je topflejvord baj hend….
Doduše kad se otvori fensi šmensi kutija odmah vas zapljusne slatkasti miris, koji nije baš i najjednostavnije definirati, naprosto ugodno slatko!

Za vrijeme pušenja skroz druga priča, pravi duhan, aroma virginie, dapače od slatkoće ni S! Nije mi legao na prvu lulu ali na drugu, treću,.. o daaa! Malo je težak, tako da nije za na prazan želudac ali nije jak, ak sjedne bez beda se mogu zdimit dve lule zaredom.

Savate

Signature Vintage Mixture

Larsen signature

Vintage Mixture is a supurb Danish Mixture blended to perfection with natural Virginia from the best areas in Malawi and Virginia in the United States and ripe burley from Mexico and Kentucky. To achieve the delicate mildness they have added mild black cavandish. The burley tobaccos have been pressed into cakes and matured, and after cutting the slices are rubbed up. The Virginia leaves have been cut in a broad cross cut to please the eye and palate. The unique blend has been enhanced by a subtle note of natural sweetness yeilding a mellow rich smoke.

Zemlja porijekla: Danska
Sastav: burley, black cavendish, virginija
Jakost: 2/5
Oblik: grubo rezan
Pakiranje: limenka 100g
Mjesto kupnje: Havana Shop Zagreb

Prilikom paljenja lule, osjeti se lagani okus lješnjaka, koji se pretvara u kokos koji zatim poprima okus odležane virdžinije oplemenjene prešanim burlijem, a plavičasti dim koji se ispuhuje kroz nos ima miris toskanskih parfema za oplemenjivanje prostora iz 1800.

Dobio sam ga od frenda na poklon, mislim da ga je ubo’ u Parisu, na aerodromu. U svakom slučaju, najbolji aromatik, kaj sam pušio. Room note, mrak, bar tako kaže moja žena jer ne radi frku. Okus, ne pretjerano sladak, tako da se može pušiti cijeli dan, što trenutno i radim. Iako je Danac, ni približno nije sladak i kolačast kao ostale njihove recepture koje samo zagade lulu. Dapače, imam osjećaj k’o da je prirodni aromatik, ali sumnjam…

Puši se do kraja, savršeno, a u luli ostane samo popeo, što je iskreno govoreći za mene nevjerojatno, pogotovo ako uzmemo u obzir da je to aromatik.

Ocjena: 5/5

Savate

Oglasi


Brojač lulaša i budućih lulaša

  • 80,692 zainteresiranih

Podijelite ovu stranicu

Bookmark and Share

Oglasi

%d bloggers like this: